Dakdekker Almere

De beste dakdekker in Almere zijn wij als het gaat om perfect maatwerk, bitumen, loodwerk en zinkwerk. Generatie op generatie wordt de kennis overgedragen. Onze passie is dakbedekking plaatsen en alle maatwerk opdrachten. Met diverse specialismen zijn wij de allround dakdekkers die vrijwel iedere dakbedekking opdracht kunnen uitvoeren. Er zijn een aantal uitzonderingen die wij niet uitvoeren zoals PVC, EPDM en andere kunststof daken.

Met meer dan 25 jaar ervaring haalt u de beste dakdekker in regio Almere in huis.

Direct contact met de bitumen specialist Dakdekker Almere

Wat is bitumen?

Bron wikipedia: Bitumen (in de volksmond ook wel teer genoemd) is een viskeus vloeibaar mengsel van verschillende koolwaterstoffen die voorkomen in ruwe aardolie. Na fractionele destillatie kan het mengsel gescheiden worden van de andere bestanddelen van aardolie zoals nafta, benzine of diesel en blijft het als zwaarste bestanddeel achter. Het kan ook in de natuur zelf gevormd worden, zonder tussenkomst van de mens.

Hoe werkt het plaatsen van bitumen?

Bij het plaatsen van bitumen moet men enorm goed rekening houden met de eigenschappen van het materiaal. Bitumen leent zich uitermate geschikt voor het bedekken van daken. De levensduur varieert van 20 tot 25 jaar wanneer het goed is geplaatst. In de volksmond spreekt men over dakleer. 

Hoe wordt bitumen dakbedekking geplaatst?

Dakdekkersbedrijf Almere plaatst bitumen zoals bitumen al decennia lang wordt geplaatst. Nadat het betreffende dak helemaal klaar is gemaakt om de bitumen te plaatsen, kunnen we overgaan tot het plaatsen van de bitumen. Op de website van de Praxis kunt u vinden hoe dakbedekking geplaatst wordt en hoeveel erbij komt kijken. Moet bitumen altijd worden gebrand? Je kunt ervoor kiezen om het koud te plaatsen, echter als je het professioneel wilt plaatsen dien je te branden. Let hierbij dat het de nodige risico’s met zich mee brengt. Wij adviseren voor een bitumen dakbedekking klus altijd een professionele dakdekker in te schakelen.

Waar komt bitumen vandaan?

Bitumen komt uit de bodem. Wanneer het in de bodem wordt gevonden zal men ervoor moeten zorgen dat het materiaal wordt gesmolten en zodoende uit de bodem kan worden gepompt. Dit gebeurd door middel van stoom.

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Anno 2019 zijn er veel verschillende mogelijkheden voor verschillende soorten daken. De wensen van eigenaren van pand lopen nogal uiteen. Wonen er mensen of dieren, hoe lang dient de dakbedekking mee te gaan, dienen we zonnepanelen te worden geplaatst, met hoeveel gewicht mag de constructie worden belast, wat is esthetisch van belang. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken waarom er een keuze wordt gemaakt voor een bepaalde dakbedekking. 

De verschillende soorten dakbedekking:

 • Bitumen dakbedekking (meest voorkomende levensduur 25 jaar)
 • PVC dakbedekking (levensduur 25 jaar)
 • EPDM dakbedekking (levensduur 40 jaar)
 • Groendak (levensduur 60 jaar)
 • Betondakpannen (levensduur 30 jaar)
 • Leien dak (levensduur 40 jaar)
 • Rieten dak (levensduur 40 jaar)
 • Kleidakpannen (levensduur 50 jaar)
 • Aluminium (levensduur 50 jaar)
 • Koper (levensduur 80 jaar)
 • Zink (levensduur 100 jaar)
 • Golfplaten (levensduur variërend van 10 tot 40 jaar)
Professioneel zinkwerk laat je verzorgen door Dakdekker Almere

In de regel geldt dat hoe langer de levensduur van een soort dakbedekking hoe hoger de prijs per m2 is van het materiaal in combinatie met het plaatsen. Wij zijn gespecialiseerd in bitumen, zink en lood. Kunststof daken plaatsen wij niet.

Dakrenovatie kosten

De kosten voor een dakrenovatie zijn niet zomaar op te geven. Dit is volledig afhankelijk van de situatie. Wat zijn de wensen ten aanzien van dakisolatie, moet het huidige dak (oude laag) worden verstevigd, is er schade, hoeveel dakbedekking dient er te worden afgevoerd enz enz. Ons dakdekkersbedrijf komt graag vrijblijvend een offerte opmaken. Het is voor ons geenszins mogelijk om aan te geven wat de prijs zou zijn zonder het dak te hebben geïnspecteerd.

 

Dakbedekking op een nieuw plat dak

Bij het plaatsen van dakbedekking op een nieuw plat dak, is het doorgaans gemakkelijk om bitumen te plaatsen. De huidige bouwregels en manier van werken, laat het toe dat er weinig voorbereidende werkzaamheden hoeven te worden getroffen. Omdat de situatie toch altijd anders is, komen wij graag ook nu vrijblijvend langs om een offerte op te maken. Alle bitumen dak werkzaamheden zijn maatwerk.

 

Dakdoorvoeren

Wanneer wij bij een dakrenovatie tegen een verrotte dakdoorvoer aanlopen, kunnen wij deze meenemen in de dakrenovatie. In ons vakgebied dien je altijd rekening te houden met dakdoorvoeren. Deze zitten op ieder dak waar gewoond wordt.

Kosten zinkwerkzaamheden

Onze passie is het werken met zink. Hier kun je een voorbeeld vinden van een hele uitgebreide zink klus in Haarlem. Zink is een van de meest duurzame materialen om mee te werken. Het materiaal ansich is anno 2019 al prijzig en vergis je absoluut niet in het vakmanschap wat hierbij komt kijken. Geregeld worden wij ingeschakeld wanneer de eerste dakdekker is langs geweest en wij vanuit ons netwerk worden getipt dat het zinkwerk meteen na het plaatsen al dient te worden gerenoveerd.

Kosten lood

Voor lood geldt hetzelfde als alle andere kostenberekeningen voor dakwerkzaamheden. Het is volledig afhankelijk van de bestaande of nieuw te verwachten situatie. Er bestaan tegenwoordig ook loodvervangers. Wij werken al jaren met lood en het is dan ook een prachtig milieuvriendelijk materiaal. Waarom mag je het bij het vissen in 2020 niet meer gebruiken en is het toch milieuvriendelijk? Omdat lood 100% kan worden gerecycled is het milieuvriendelijk.

 

Lood wordt gebruikt voor het creëren van waterdichte aansluitingen. Hierbij wordt lood vaak verwerkt in muren en andere bouwonderdelen. Het is een bijzonder materiaal wat al heel lang wordt gebruikt. Naast dat het dus flexibel en milieuvriendelijk is, is het materiaal ook gemakkelijk te vormen.

Zelf dakbedekking plaatsen

Het is absoluut mogelijk om zelf je dakbedekking te plaatsen. Bij een leien dak is dit zeer af te raden. Dit vraagt kennis en vakmanschap welke moeilijk onder de knie te krijgen is. Wij hebben ons daarom gespecialiseerd in Lood, Zink en Bitumen. Voor een van onze meest bijzondere lood-opdrachten kun je hier kijken. Dakbedekking is zeker zelf te plaatsen, echter komt er enorm veel bij kijken. Het branden van dakbedekking adviseren wij een professioneel dakdekkersbedrijf Almere voor in te schakelen. Het is van belang dat je begrijpt wat bitumen is, doet en waarom je wat doet. Op de website van de Praxis leggen zij heel goed uit wat er allemaal bij komt kijken.

 

Eerder in ons bericht hebben wij de link naar de Praxis geplaatst. Bitumen dakbedekking plaatsen is een specialisme en vraagt kennis en kunde. Dit lukt menigeen niet om dit direct te beheersen. Wij adviseren je stage te lopen bij een professionele dakdekker zodat je de materia onder de knie krijgt, voordat je zelf aan de slag gaat. Je dakbedekking neem je immers voor een periode van 25 jaar en dan kun je jezelf afvragen wat kosten de manuren verspreid over 25 jaar. 

Tarieven dakdekker 2019

Zoals vaker aangehaald op deze pagina is het voor ons niet mogelijk om een prijsopgave te doen van een afstand. Er zijn teveel factoren die de prijs beïnvloeden. Per jaar stellen wij tientallen offertes. Een offerte maken wij geheel vrijblijvend. Wilt u dus een goede prijs ontvangen voor uw opdracht? Stuur gerust een mail naar contact@loodgietersbedrijfalmere.nl of bel direct met 06-81136883.

Dakbedekking

Ben je op zoek naar een dakdekkersbedrijf in Almere? S.K. Fleur is je van dienst zijn wanneer je problemen hebt met je dakbedekking op een nieuw dak wilt laten plaatsen.

Dakisolatie

Voor het plaatsen van dakisolatie in Almere en omstreken ben je bij ons vakkundige dakdekkersbedrijf en loodgietersbedrijf aan het juiste adres.

Dakreparatie

Heb je ons nodig voor een dakreparatie? Wij staan je graag te woord om te kijken of wij je kunnen helpen bij je dakreparatie.

Dakinspectie

Ook jouw dak staat blootgesteld aan alle elementen. Van heet naar koud, nat naar droog weer, een dakinspectie in Almere is geen overbodige periodieke luxe.

Dakgoten

Dakgoten verstopt  in Almere of in de nabije omgeving? Ook voor het vervangen van je dakgoot in Almere ben je bij Dakdekkers- en Loodgietersbedrijf Almere aan het juiste adres.